Incasso via een gerechtsdeurwaarder

Er komt een punt dat het incasso bureau een gerechtsdeurwaarder inschakelt. Een gerechtsdeurwaarder heeft namelijk juridische mogelijkheden om het openstaande bedrag te kunnen incasseren. Een schuldenaar kan dan ook door de gerechtsdeurwaarder worden gedagvaard. Verder heeft een gerechtsdeurwaarder de bevoegdheid om een rechterlijke uitspraak ten uitvoer te leggen en kan de gerechtsdeurwaarder loonbeslag laten leggen. Het tarief dat de deurwaarder berekend is volgens het Btag tarief vastgesteld. Het door de schuldenaar te betalen bedrag zal door snel oplopende kosten vele malen hoger worden dan het oorspronkelijke bedrag van de factuur (hoofdsom). Ook beslaglegging op banktegoed en roerende zaken zoals auto of inboedel tot zelfs safeloketbeslag ligt binnen de mogelijkheden van de deurwaarder. De deurwaarder heeft met de titel (een gewonnen rechtszaak) 20 jaar de tijd om achter het geld aan te zitten en kan dan telkens de verjaring stuiten om de periode langer te maken totdat het gehele bedrag is voldaan.

Er is dus wel een verschil tussen de werkzaamheden van een incassobureau en een gerechtsdeurwaarder. Een groot deel van de debiteuren zal alsnog betalen nadat er brieven worden ontvangen van een incassobureau want dat voorkomt veel kosten.

 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Facebook
 • Technorati
 • Reddit
 • Yahoo Buzz
 • StumbleUpon

3 reacties op “Incasso via een gerechtsdeurwaarder

 1. Een incassobureau is een bedrijf dat schulden int. Dit gebeurt in opdracht van een schuldeiser. Het contact loopt vanaf dan via het incassobureau. De schuldeiser heeft geen rechtstreeks contact meer met de schuldenaar. Het incassobureau brengt kosten in rekening. Deze kosten komen boven op de reeds bestaande schuld. Het niet betalen van een rekening kost de schuldenaar dus extra geld. ADS Incasso volgt hier de regels en helpt.

 2. Een incassobureau is een bedrijf dat schulden int. Dit gebeurt in opdracht van een schuldeiser. Het contact loopt vanaf nu via het incassobureau. U heeft geen rechtstreeks contact meer met de schuldeiser. Het incassobureau brengt kosten in rekening. Deze kosten komen boven op de reeds bestaande schuld. Het niet betalen van een rekening kost u dus veel geld.

 3. Ik denk dat als er niet wordt betaald het verstandig is om meteen een incassobureau in te schakelen. Ik heb een klant die niet wil betalen, en twee schriftelijke herinneringen en telefonisch overleg hielpen niet. Ik geloof dat het tijd is om professionele hulp in te schakelen. Misschien dan krijg ik mijn geld terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
16 × 18 =